Welkom bij Mindfulpeople

How to be with the difficult..? 

8-weekse Mindfulness Training 

In een mindfulnesstraining oefen je met je aandacht te zijn in het hier en nu (dus niet gisteren, straks, morgen). Je leert je minder te laten leiden door je gedachten, oordelen, emoties of automatische piloot, zodat je vanuit vrijheid kunt kiezen hoe je wilt leven. Je oefent je ook in stilstaan juist als het leven hectisch of moeilijk is en krijgt handvatten om dit in de praktijk toe te passen. 

Waarom Mindfulness?

Misschien heb je het gevoel altijd maar door te rennen en wil je meer genieten van wat je leven je nu biedt.

Misschien wil je beter leren omgaan met stress en werk en heb je behoefte aan energie en innerlijke rust.

Misschien heb je een lastige tijd achter de rug zoals ziekte of burnout en wil je leren je aandacht meer te richten op het hier en nu en leren omgaan met lastige gedachten en emoties. Misschien heb je behoefte aan meer inzicht en verdieping of wil je leren omgaan met een innerlijke criticus.....er kunnen talloze redenen zijn waarom wil je wilt starten met een mindfulnesstraining.

“Ik had het gevoel dat ik mijzelf kon zijn. De sfeer vond ik warm, de omgeving prettig en ieder uit de groep ging met respect met de anderen om. Het doen van de oefeningen en meditaties tijdens de training onder begeleiding van de trainer vond ik heel waardevol en daaruit heb ik inspiratie geput om thuis verder te gaan.” Ingrid

“De training heeft mij geleerd meer de dingen te doen die ik zelf wil doen. Ik ga door met mediteren, dit geeft rust en stilte in mijn hoofd. Ik voelde mij zeer thuis en welkom in de training. Voorbeeld van coachent leiderschap.” Hans

Mindfulness helpt je :

  • Je aandacht te richten op wat er nu is, zonder oordeel
  • Bewuster te worden van gedachten, emoties en gevoelens om niet zozeer vanuit de automatische piloot maar vanuit vrijheid je leven te leven.
  • Bewuster te worden van het gedrag van je geest wat je kan helpen tot rust te komen.
  • Meer contact te hebben met je lichaam voor een betere gezondheid en meer energie.
  • Bewuster te worden van de manier waarop je in het leven staat en wil staan.
  • Meer te genieten van wat er is.

Hoe ziet een training eruit?

In deze 8 weekse groepstraining maak je je de principes van mindfulness eigen in een groep van max. 8 personen. De training is opgezet volgens het protocol van de MBCT van Jon Kabat-Zinn. Je krijgt praktische tools aangereikt om mindfulness stap voor stap onderdeel te kunnen maken van jouw leven. We werken met verschillende meditatievormen, mindful bewegen en oefeningen om toe te passen in het dagelijks leven. Om het oefenen te ondersteunen krijg je een Mindfulness werkboek en geluidsopnames van meditaties.

De zorgvuldige opbouw van de training en het dagelijks herhalen van de aandachts-oefeningen helpen je een eigen ritme te vinden in mindfulness. In de training is ruimte om ervaringen uit te wisselen en eventuele hindernissen bij het uitvoeren van de oefeningen te bespreken.

Praktisch

Het traject bestaat uit 8 sessies van 2,5 uur waarbij het van belang is dagelijks te oefenen. Voorafgaand aan deelname vindt eerst een intakegesprek plaats. De training vindt plaats in het Statenkwartier van Den Haag.

Voor tarieven zie "Agenda". Het zakelijke tarief is hetzelfde als particulier maar dan exclusief BTW. Heb je de mindfulnesstraining eerder gevolgd bij Mindfulpeople en wil je dit traject herhalen dan ontvang je 10% korting. Na definitieve aanmelding (na het intakegesprek en schriftelijke bevestiging) gelden de volgende annuleringsvoorwaarden: Tot 3 weken voor aanvang van de cursus is annulering kosteloos, daarna is het volledige bedrag verschuldigd.